Over ons

Rapenburg 100 – voorheen Leidse Studenten Ekklesia (LSE) – nodigt je uit je geest te verruimen. Hier kun je je hoofd gebruiken én met hart en ziel leven. Er is ruimte om vragen te stellen en beantwoorden, je verbeelding te gebruiken, verbinding aan te gaan met jezelf, anderen en de wereld, verdieping te vinden, en je dromen en ambities in leven en loopbaan te verwezenlijken.

Met je studie leg je de basis. Tijdens een bestuursjaar, door een kunstproject of een maatschappelijk initiatief maak je het verschil. Hier is dat allemaal mogelijk:

  • Door verschillende vormen van meditatie en yoga vergroot je je zelfbewustzijn en zorg je voor jezelf.
  • Jouw persoonlijke verhaal leer je gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen en keuzes te maken die bij jou passen.
  • Je treedt met open blik de hedendaagse maatschappij tegemoet en ontmoet mensen uit vele sociale lagen en met andere perspectieven tijdens excursies. Je verruimt je geest in ons denkcafé met actuele filosofen en documentaires.
  • Voor jouw bestuur of commissie zijn er LSE-trainingen die jullie trainen op het gebied van teamsamenwerking, omgaan met conflicten, communicatie en motivatie.

Kom langs, proef de sfeer of volg een serie. Je bent welkom!

Links

Vereniging Leidse Studenten Ekklesia
Dit is de vereniging van ‘participanten’ van de Ekklesia: oud-studenten, universitair medewerkers en andere betrokkenen. Iedere zondag is er een viering in de Hooglandse Kerk om 11.45u met speciale nadruk op de muziek en ruimte voor kritische doordenking van levensthema’s. Doordeweeks kun je terecht voor lezingen over actuele onderwerpen, zoals duurzaamheid, een zinvolle carrière en het brein. Activiteiten zijn vrij toegankelijk.
PinQ
PinQ is een netwerkorganisatie in Leiden en Utrecht voor lesbische-, homoseksuele-, biseksuele- en transjongeren. PinQ is ooit ontstaan als een groep studenten met interesse voor geloof en homoseksualiteit. Tegenwoordig komen we vanuit het hele land, gelovig of niet, student (geweest) of werkend.

Judith de Graaf, uit onze organisatie, schreef en zong dit prachtig passend lied.

Savie
Studentenstichting die zich inzet voor bewoners van verzorgingshuizen voor ouderen en gehandicapte kinderen in voormalig Joegoslavië.