Blog

De bron vind je door tegen de stroom in te gaan

Posted on maandag 29 oktober 2018
Rik Torfs – oud-rector van de KU Leuven (een bewerking van de meditatie gehouden bij de Viering tgv de Opening van het Academisch Jaar in de Hooglandse Kerk, 2 september 2018) Zo, ik ben erg blij dat ik hier vandaag een overweging mag houden. Des te meer als kerkjurist. Ook omdat het gaat om een viering die niet aan de protestantse en ook niet de katholieke regels beantwoordt. Anarchie is altijd een bron van vernieuwing.

Balans vinden

Posted on maandag 13 augustus 2018
Ik ben Roos Mank, 21 jaar en psychologie studente in Leiden. Na drie jaar heb ik nu net de bachelor van psychologie afgerond. Op naar de volgende stap…… maar wat? Met deze vraag heb ik vorig jaar een lange tijd rondgelopen. Wil ik meteen door met mijn master? Wil ik reizen en terugkomen met de cliché ‘ik heb mezelf écht leren kennen’? Nog een bestuursjaar doen, maar dan een die fulltime is? Of wil ik
Rust en ritme. Dat kenmerkt waarschijnlijk het meeste het leven in een klooster. De Norbertijnen leven al eeuwen volgens een vast dagelijkse gang van zaken. Opstaan, bidden, eten, werken of studeren, bidden, eten, werken of studeren, bidden eten en recreatie. Dat is zo ongeveer het dagritme. Als studenten zijn we een weekend bij hen te gast. We draaien mee in dit dagritme, hebben een interactieve ontmoeting met een van de zusters of paters van de

Food For Thought (internationals)

Posted on donderdag 2 augustus 2018
Iedere maand is er een Food-for-thoughtmaaltijd op Rapenburg 100. Internationale studenten treffen elkaar én Nederlandse studenten bij een zelf voorbereide maaltijd. Iedere maand komt een ander deel van de Wereldkeuken aanbod. van Azië, Afrika, Amerika tot (Zuid- of Oost) Europees. Het koken start rond half 6, het eten rond half 7. Lage onkosten, meestal zo’n 3-4 euro. Vooral veel gezelligheid, uitwisseling en gesprekken. Eerstvolgende Food for thought is op vrijdag 31 augustus op Rapenburg 100.

Meditatie start op 6 september

Posted on donderdag 2 augustus 2018
Iedere donderdagavond MEDITATIE op Rapenburg 100. Van 19.30 – 20.30 uur zoeken we de stilte van de tweede etage op om nieuwe energie te vinden. Nog nooit gemediteerd? Geen probleem. Iedere week is een kleine groep met begeleider aanwezig om je op sleeptouw te nemen. Welkom! Onder leiding van Adrian Nichici en Walther Burgering.