Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Have a break-maaltijd

mei 15 @ 18:30 - 21:00

€3

Woensdag 15 mei is er weer een have a break-maaltijd.

Dit keer is het onderwerp (on)gelijkheid: een docent komt bijvoorbeeld ongestraft te laat. Maar een student die te laat komt, wordt bestraffend aangekeken. Mensen zijn ongelijk en nemen ongelijkwaardige posities in.
Toch zegt de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens: ‘Alle mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren. Zij zijn begiftigd met verstand en geweten, en behoren zich jegens elkander in een geest van broederschap te gedragen.’ Is dat enkel theorie?

Hoe ga je ermee om wanneer mensen in de praktijk ongelijk zijn? Hoe ga je om met mensen die ‘boven’ je geplaatst zijn? En andersom: hoe ga je ermee om als je zelf een hogere positie hebt. Om warm te lopen dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=J7WbPfrtSbU

Wil je mee eten, gezellig. Laat het me weten via reply op deze mail vóór dinsdag 14 mei om 18u. Wil je helpen koken, dat kan natuurlijk. Ook dan hoor ik het graag even van je.

Over Have a break

Het idee van de maaltijden is simpel:
Eerst gezellig eten vanaf 18.30u, en aansluitend korte inleiding op het onderwerp en daarna een gesprek tot ongeveer 21u.
Kun je maar alleen af en toe? Ook goed.
Heb je ideeën voor onderwerpen? heel goed!

Gegevens

Datum:
mei 15
Tijd:
18:30 - 21:00
Kosten:
€3
Evenement Categorie: